Kalendar događanja na Tvrđavi Barone u Šibeniku


 

KONCERTNI PROGRAM NA KROVU GRADA

Bili ste na koncertima u koncertnim dvoranama, na livadama, egzotičnim lokacijama i mislite da ste doživjeli najbolje. Mi smo uvjereni da niste dok ne doživite koncert u intimnoj atmosferi Tvrđave Barone na krovu grada. 

 

 

 

 

KALENDAR DOGAĐANJA:

8.6. Nina Romić

Prepoznata od publike i kritike u čitavoj regiji, svoj najnoviji album Sloboda predstavit će posjetiteljima s pratećim glazbenicima. 

Iza nje su tri uspješna albuma, Daljine, Ptica i Stablo, na kojima se etablirala jednostavnim neposrednim pristupom muziciranju, dolazeći do čvrstog izričaja, ali istovremeno i samozatajnog minimalizma. Pjesme ''Savršeno običan dan'', ''Bicikl'', ''Pismo'' ili ''Sasvim osjećajan stih'' odišu folk molovima s eksperimentalnom dozom u kojima se očituju Ninini istančani senzibiliteti koji su joj donijeli zasluženi status jedne od najsnažnijih kantautorica na ovim prostorima. 

Materijal s ovog albuma ponešto je drugačiji od dosadašnjeg i izražava šarenilo utjecaja i Nininu moć preobrazbe u svaki žanr. Potraga za unutarnjim čovjekovim svijetom, nekim temeljnim borbama i idejama, rezultirala je glazbom još raskošnijom od one na koju nas je Nina navikla. Gitara, premda vječna nit vodilja, ovog puta upletena je u čvrstu mrežu zvuka kvalitetnih suradnika poput klavijaturista Frederica Lanza, basista Karla Cmrka i bubnjara Petra Cvahte. Uz tako jednu moćnu pratnju, Nina se otisnula na put istraživanja novih, dubljih dimenzija, nadilazeći stilove i vrijeme, ne gubeći pritom temeljni dio svog glazbenog identiteta.

[ULAZ BESPLATAN ZA ČLANOVE KLUBA PRIJATELJA ŠIBENSKIH TVRĐAVA]
Ulaznica nema u slobodnoj prodaji, svi zainteresirani koncertu mogu prisustvovati uz predočenje važeće iskaznice Kluba prijatelja!