Informacije


 

RADNO VRIJEME

​ožujak / pon – ned: 10:00 - 18:00h
travanj  - svibanj / pon – ned: 09:00 - 20:00h
lipanj - kolovoz / pon - ned: 09:00 - 22:00h
rujan / pon – ned: 09:00 - 20:00h
listopad / pon - ned: 10:00 - 18:00
studeni - veljača / pon - ned: 09:00 - 16:00h (osim blagdana u prosincu i siječnju)

Zadnji ulaz: 30 minuta prije kraja radnog vremena

 

NAPOMENA:

Datumi prijelaza u drugo radno vrijeme mogu varirati. Preporučujemo provjeru radnog vremena u slučaju najava i rezervacija grupnih posjeta.

Na dane održavanja večernjih programa, Tvrđava sv. Mihovila otvorena je za obilazak do 19 sati.

 

VAŽNE OBAVIJESTI!

Poštovani posjetitelji, unaprijed se ispričavamo zbog vidljivih posljedica radova na redovnom održavanju tvrđave tijekom ožujka 2019., te se nadamo da oni neće umanjiti Vaš doživljaj posjeta. Trudimo se očuvati sve dijelove tvrđave te poboljšati iskustvo posjetitelja. 

Zahvaljujemo se na razumijevanju i strpljenju!

 

Tvrđava Barone se u ponedjeljak, 18.3.2019. za dnevne posjete otvara u 13:30 sati.

 

 

CITY POINT šibenskih tvrđava, Don Krste Stošića 1 

Radno vrijeme:

pon - pet: 09:00 - 16:00h

sub: 09:00 - 14:00h

Dodatne informacije zatražite putem maila citypoint@tvrdjava-kulture.hr ili pozivom na broj + 385 91 619 65 34.

 

 

CIJENE ULAZNICA

 

Tvrđava Barone

Tvrđava sv. Mihovila

Objedinjena ulaznica (Combo)

Odrasli

40 HRK

60 HRK

70 HRK

Djeca (7-18 god.) / studenti

25 HRK

40 HRK

45 HRK

Obiteljska ulaznica

90 HRK

140 HRK

160 HRK

Objedinjena ulaznica za posjet tvrđavama sv. Mihovil i Barone vrijedi 7 dana od dana kupnje, jednokratno.

Slobodan ulaz: članovi strukovnih društava i djeca do 7 godina starosti 

 

ORGANIZIRANI GRUPNI POSJETI

Organizirane grupe plaćaju unaprijed dogovorenu cijenu i potrebno ih je najaviti na mail adresu citypoint@tvrdjava-kulture.hr. 

Agencije i poslovni subjekti koji nude agencijske usluge mogu ostvarati veće popuste na cijenu ulaznica temeljem potpisanog Ugovora o suradnji s Tvrđavom kulture Šibenik. Zainteresirani upit mogu uputiti na mario@tvrdjava-kulture.hr.

 

STRUČNO VODSTVO

Organiziramo stručna vodstva na hrvatskom i engleskom jeziku za organizirane skupine, prema najavi i rezervaciji termina. Cijena stručnog vodstva na Tvrđavi sv. Mihovila ili Tvrđavi barone izosi 150 HRK, dok cijena usluge stručnog vodstva za obje tvrđave iznosi 250 HRK

Za najmlađe tu su i edukativne radionice za djecu školske dobi, prema najavi i rezervaciji termina. Radionice su besplatne uz kupljene grupne ulaznice.

Rezervirajte Vaše termine na citypoint@tvrdjava-kulture.hr ili na + 385 91 497 55 47.

 

PRISTUP

Tvrđava Barone ima jedan ulaz, koji se nalazi na sjeverozapadnoj strani tvrđave, na Putu Vuka Mandušića. Moguće je početi obilazak grada na tvrđavi Barone, no preporučamo i popodnevni posjet (ili nakon posjeta tvrđavi sv. Mihovila), zbog vrlo zanimljive novovjekovne povijesne priče i predivnog popodnevnog pogleda na grad i njegov arhipelag. 

 

PRISTUP OSOBAMA S POSEBNIM POTREBAMA

Pristup za osobe s invaliditetom je moguć na gotovo sve razine tvrđave. Od najnižeg platoa je posjetiteljima s poteškoćama u kretanju omogućen prilaz na gornju razinu putem rampe na istočnoj strani tvrđave. Tvrđava Barone je opremljena i sanitarnim čvorom koji je prilagođen za osobe s invaliditetom. Osobama s invaliditetom je dostupno i vodstvo po gornjoj razini tvrđave gdje se nalaze AR točke. Sukladno navedenom, objekt tvrđave Barone je djelomično dostupan za obilazak osobama s invaliditetom.

SANITARNI ČVOR

Tvrđava u objektu gastro-kulturnog centra ima dva prostrana i suvremeno opremljena sanitarna čvora za potrebe posjetitelja, prilagođena kapacitetu tvrđave.

PARKING

Tvrđava Barone nema vlastiti parking za veći broj vozila već se koriste raspoloživi parking prostori u okolici Tvrđave. Najbliži parkinzi nalaze se sa sjeveroistočne strane tvrđave, na padini prema gradskom predjelu Šubićevac. Najbliži službeni gradski parking prostori nalaze se u Težačkoj ulici i na Putu Gimnazije. Za potrebe grupnih posjeta Tvrđavi Barone mogu se koristiti parkinzi kod gradskog stadiona Šubićevac, te autobusne stanice u gradskoj četvrti Šubićevac. Ovdje možete pronaći letak tvrtke Gradski parking d.o.o. Šibenik.