Informacije


 

RADNO VRIJEME

​ožujak / pon – ned: 10:00 - 18:00h
travanj  - srpanj / pon – ned: 09:00 - 20:00h
lipanj - kolovoz / pon - ned: 09:00 - 22:00h
rujan / pon – ned: 09:00 - 20:00h
listopad / pon - ned: 10:00 - 18:00
studeni - veljača / pon - ned: 09:00 - 16:00h (osim blagdana u prosincu i siječnju)

 

CITY POINT šibenskih tvrđava (Don Krste Stošića 1) svoja vrata ponovno otvara početkom 2019. godine. U međuvremenu informacije možete dobiti putem maila citypoint@tvrdjava-kulture.hr ili pozivom na broj + 385 91 619 65 34.

 

NAPOMENA:

Datumi prijelaza u drugo radno vrijeme mogu varirati. Preporučujemo provjeru radnog vremena u slučaju najava i rezervacija grupnih posjeta.

Na dane održavanja večernjih programa, Tvrđava sv. Mihovila otvorena je za obilazak do 19 sati.

CIJENE ULAZNICA (jedinstvena cijena za posjet tvrđavama sv. Mihovil i Barone u roku od 7 dana)

ODRASLI

50 kn

DJECA (od 5 do 18 godina), STUDENTI

30 kn

OBITELJSKA ULAZNICA

(Roditelji / skrbnici i neograničen broj djece do 18 godina)

110 kn

ČLANOVI STRUKOVNIH DRUŠTAVA, DJECA DO 5 GODINA

Slobodan ulaz

 

*Organizirane grupe plaćaju unaprijed dogovorenu cijenu i potrebno ih je najaviti na mail adresu citypoint@tvrdjava-kulture.hr..

STRUČNO VODSTVO

Organiziramo stručna vodstva na hrvatskom i engleskom jeziku za organizirane skupine, prema najavi i rezervaciji termina. 

Rezervirajte Vaše termine na citypoint@tvrdjava-kulture.hr ili na + 385 91 497 55 47.

 

PRISTUP

Tvrđava Barone ima jedan ulaz, koji se nalazi na sjeverozapadnoj strani tvrđave, na Putu Vuka Mandušića. Moguće je početi obilazak grada na tvrđavi Barone, no preporučamo i popodnevni posjet (ili nakon posjeta tvrđavi sv. Mihovila), zbog vrlo zanimljive novovjekovne povijesne priče i predivnog popodnevnog pogleda na grad i njegov arhipelag. 

 

PRISTUP OSOBAMA S POSEBNIM POTREBAMA

Pristup za osobe s invaliditetom je moguć na gotovo sve razine tvrđave. Od najnižeg platoa je posjetiteljima s poteškoćama u kretanju omogućen prilaz na gornju razinu putem rampe na istočnoj strani tvrđave. Tvrđava Barone je opremljena i sanitarnim čvorom koji je prilagođen za osobe s invaliditetom. Osobama s invaliditetom je dostupno i vodstvo po gornjoj razini tvrđave gdje se nalaze AR točke. Sukladno navedenom, objekt tvrđave Barone je djelomično dostupan za obilazak osobama s invaliditetom.

SANITARNI ČVOR

Tvrđava u objektu gastro-kulturnog centra ima dva prostrana i suvremeno opremljena sanitarna čvora za potrebe posjetitelja, prilagođena kapacitetu tvrđave.

PARKING

Tvrđava Barone nema vlastiti parking za veći broj vozila već se koriste raspoloživi parking prostori u okolici Tvrđave. Najbliži parkinzi nalaze se sa sjeveroistočne strane tvrđave, na padini prema gradskom predjelu Šubićevac. Najbliži službeni gradski parking prostori nalaze se u Težačkoj ulici i na Putu Gimnazije. Za potrebe grupnih posjeta Tvrđavi Barone mogu se koristiti parkinzi kod gradskog stadiona Šubićevac, te autobusne stanice u gradskoj četvrti Šubićevac. Ovdje možete pronaći letak tvrtke Gradski parking d.o.o. Šibenik.